Your roadmap to sustainability. 

   Demo                Login   

Stakeholdermanagement:
essentieel voor een succesvolle CSRD

Stakeholdermanagement is een belangrijk onderdeel van de CSRD. Met name tijdens het in kaart brengen en valideren van de materiële impacts zal de organisatie haar belangrijkste stakeholders moeten consulteren. Dit is echter niet vanzelfsprekend.

Stakeholdermanagement - identificatie stakeholdermatrix - Ecocharting
Stakeholdermanagement

Identificeer en betrek stakeholdergroepen met Ecocharting.
Werk online samen en voorkom een chaos in je rapportage voorbereiding.

Het identificeren en betrekken van belangrijke stakeholders is een cruciaal onderdeel van de CSRD. Met name de groepen die getroffen worden door je organisatie dien je te consulteren in het CSRD voorbereidingstraject.

Dit is niet iets eenmaligs, maar een continu proces, wat raakvlakken heeft met het zogenaamde Sustainability Due Dilligence. Oftewel: het proces waarin je samen met stakeholders in je waardeketen mogelijke negatieve impacts op mens & milieu opspoort. 

 

Onze software maakt het mogelijk

Het voordeel van het omarmen van een digitaal systeem voor de CSRD is onbetwist als het gaat om stakeholdermanagement.

Stakeholders zitten vaak niet te wachten op ellenlange vragenlijsten en dan komt ook nog de uitdaging om de resultaten op een juiste manier te verwerken. Met Ecocharting pak je dit gestroomlijnd aan. 

CSRD Software bepaalt ESG dubbele materialiteit voor duurzaamheidsrapportage - Ecocharting
Hoe werkt het?

Gebruik onze interactieve en slimme tools voor het beheersen van stakeholdermanagement.

Stakeholder identificatie

Bepaal welke stakeholders relevant zijn om te betrekken voor jullie CSRD voorbereiding. Doe dit door onze stakeholder identificatie tool te vullen en de resultaten samen met het projectteam door te nemen.

Verzamel feedback

Stakeholders hoeven niet overal hun mening over te geven, maar moeten wel de kans krijgen om jullie van input te voorzien op bepaalde aspecten. Soms heb je bijvoorbeeld geen inzicht in wat er dieper in de waardeketen gebeurt, en daar kunnen stakeholders zoals leveranciers je bij helpen.

Verwerk eenvoudig & audit-proof

De input die je digitaal verzameld wordt gekoppeld op de elementen waar dit nodig is. De accountant kan de gebruikte gegevens inzien en valideren dat deze op de juiste manier zijn gebruikt.

CSRD Proof

Ecocharting is gebaseerd op internationale richtlijnen voor duurzaamheid. De software is ontworpen om te voldoen aan de komende EU-verordening voor duurzaamheidsrapportage, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Veilig samenwerken

Begin vandaag nog met voorbereiden op de CSRD.

Krijg een persoonlijke tour in onze intuītieve CSRD software. Vraag direct een demo aan.